Τι και ποιοί είμαστε


Μέσα από τη σελίδα αυτή θα προσπαθήσουμε να ενημερώνουμε άμεσα για τις συνατήσεις, τις αποφάσεις και τις δραστηριότητες της Ομάδας. Η Oμάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΚΑ) λειτουργεί καθαρά με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, όλα τα μέλη είναι ισότιμα και φυσικά ο κάθε συνάδελφος που είναι μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων και θέλει να αναφέρει κάποιο πρόβλημα, να προσφέρει και να συμβάλλει στη προσπάθεια αυτή με τις ιδέες, τις προτάσεις και τη παρουσία του είναι πάντα ευπρόσδεκτος.


Κοινωνικές ομάδες, σωματεία, πρωτοβουλίες πολιτών και εργαζομένων που δραστηριοποιούνται μέσα από παρόμοιες δράσεις μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω
αυτής της σελίδας στο email : okasett@yahoo.gr.


Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012


Ενημέρωση 28-03-2012
 Ακολουθεί μια σύντομη ενημέρωση για τη μέχρι τώρα πορεία των δράσεων της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σε ότι αφορά τη 1η δράση (συλλογή τροφίμων για την Οργάνωση "Γιατροί του Κόσμου"), με τη συνδρομή των συναδέλφων μας απο τα Κεντρικά κτίρια και τα καταστήματα του δικτύου, έχουμε συγκεντρώσει μέχρι στιγμής έναν αριθμό τροφίμων που αναμένουμε και ελπίζουμε να αυξηθεί τις επόμενες μέρες. Τα τρόφιμα προς το παρόν συλλέγονται και συγκεντρώνονται στα γραφεία του Συλλόγου Εργαζομένων. Σχετικά με τη συγκεκριμένη δράση βρισκόμαστε σε επικοινωνία με την Δ/ντρια της Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου» για οτιδήποτε χρειαστεί κατά την παράδοση (εκτιμούμε προς το τέλος της άλλης βδομάδας). Ελπίζουμε μέχρι τότε να έχουμε συγκεντρώσει ακόμα περισσότερα τρόφιμα τα οποία η Οργάνωση (με τη συνδρομή μας αν χρειαστεί) θα συσκευάσει σε ειδικά πακέτα που θα προωθηθούν άμεσα προς υποστήριξη οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Σε ότι αφορά στη δράση «2» ("κοινωνικός χώρος Υγείας" Λαικής Συνέλευσης κατοίκων Πετραλώνων-Κουκακίου-Θησείου) έχει υπάρξει εθελοντική συμμετοχή και ευαισθητοποίηση συναδέλφων τόσο από την Αττική όσο και απο την επαρχία με αποτέλεσμα στο λογαριασμό που άνοιξε ο Σύλλογος για τις δράσεις της ΟΚΑ να έχει μαζευτεί ήδη ένα ποσό με το οποίο θα ενισχύσουμε την προσπάθεια που έχουν οργανώσει γιατροί και κάτοικοι με βασικό ιατρικό εξοπλισμό (όλα τα παραστατικά θα είναι διαθέσιμα και θα παραδοθούν στο Σύλλογο). Είμαστε σε επικοινωνία με έναν από τους γιατρούς του «κοινωνικού χώρου υγείας» προκειμένου να οριστικοποιήσουμε τον εξοπλισμό αυτό (ενδεχομένως να υπάρξει μια μικρή τροποποίηση) με βάση τις ανάγκες που διαμορφώνονται και τη χρησιμότητά του.

Σε ότι αφορά τη δράση «3» υπήρξε ήδη η πρώτη παρουσία συναδέλφων μας το Σάββατο (24-03-2012) στο χώρου Ελληνικού όπου συμμετείχαν στη προσπάθεια της πρωτοβουλίας των κατοίκων και του Δήμου να στηρίξουν τη δεντροφύτευση που είχε προηγηθεί στο χώρο. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση για το πρόγραμμα της πρωτοβουλίας και τις εκδηλώσεις στο χώρο.

Τέλος, για τη δράση «4», σε συνεργασία με την συνάδελφό μας Αγγελική Κουντουράκη, προσπαθούμε να οργανώσουμε μια συζήτηση-ενημέρωση υπο τη μορφή ημερίδας πάνω σε θέματα που αφορούν γονείς, παιδιά, υποστηρικτική ψυχολογία κλπ με τη συμβολή και εξιδεικευμένων-επιστημονικά κατιρτισμένων ανθρώπων που έχουν προσφερθεί να συνεισφέρουν εθελοντικά στα πλαίσια της προσφοράς και της αλληλεγγύης μεταξύ ομάδων και εργαζομένων.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους έχουν ανταπροκρθεί μέχρι στιγμής στις δράσεις της Ομάδας.

Θυμίζουμε πως ημερομηνία ολοκλήρωσης των δράσεων "1" και "2", έχει οριστεί η 05-04-2012. Ελπίζουμε εως τότε η συμμετοχή να είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου