Τι και ποιοί είμαστε


Μέσα από τη σελίδα αυτή θα προσπαθήσουμε να ενημερώνουμε άμεσα για τις συνατήσεις, τις αποφάσεις και τις δραστηριότητες της Ομάδας. Η Oμάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΚΑ) λειτουργεί καθαρά με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, όλα τα μέλη είναι ισότιμα και φυσικά ο κάθε συνάδελφος που είναι μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων και θέλει να αναφέρει κάποιο πρόβλημα, να προσφέρει και να συμβάλλει στη προσπάθεια αυτή με τις ιδέες, τις προτάσεις και τη παρουσία του είναι πάντα ευπρόσδεκτος.


Κοινωνικές ομάδες, σωματεία, πρωτοβουλίες πολιτών και εργαζομένων που δραστηριοποιούνται μέσα από παρόμοιες δράσεις μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω
αυτής της σελίδας στο email : okasett@yahoo.gr.


Δευτέρα 2 Απριλίου 2012


Ενημέρωση 02-04-2012


Σχετικά με την 3η δράση της ΟΚΑ που αφορά στον αυτοδιαχειριζόμενο αγρό Ελληνικού, ενημερώνουμε πως συνεχίστηκαν και την Κυριακή 1η Απριλίου οι εργασίες στο χώρο με στόχο τη διεύρυνση των κηπευτικώνσ το χώρο.  Φυτεύτηκαν παραδοσιακοί σπόροι μελιτζάνας από τη Σαντορίνη (Φλάσκα και Τσακώνικη) καθώς και σπόροι κολοκυθιού. Τις προηγούμενες μέρες είχαν φυτευτεί σπόροι ντομάτας (μπατάλα) που με τη βοήθεια και του θερμοκηπίου βλάστισαν ήδη. Επίσης μια άλλη ομάδα ξεκίνησε τη δημιουργία κομπόστ με την απαιτούμενη καθοδήγηση ενώ προϊόντα απο τη παραγωγή έχουν ήδη μοιραστεί σε ιδρύματα. 

Ενημερώνουμε επίσης για όσους ενδιαφέρονται πως την Πέμπτη 5 Απριλίου στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού (πρώην Αμερικάνικη Βάση-δίπλα στον Αγρό), θα γίνει συζήτηση με τη συμμετοχή όσων θέλουν στα ακόλουθα θέματα :

  • Βιολογικά Προϊόντα: χαρακτηριστικά, υπέρ, κατά, αξιοπιστία..
  • Βιολογικές Λαϊκές Αγορές: Δομή, λειτουργία, σχέσεις παραγωγών με καταναλωτές.
Θα παραβρεθούν εκπρόσωποι από τους Βιοκαλλιεργητές Αττικής, από τον Οργανισμό πιστοποίησης ΔΗΩ, από τους βιοκαταναλωτές (ΒΙΟΖΩ), από τον κοινωνικό συνεταιρισμό ΒΛΑΣΤΟΣ και από την Εναλλακτική Δράση Βούλας.  
Η συζήτηση είναι ανοικτή και μπορεί να παρέμβει οποιοσδήποτε το επιθυμεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου