Τι και ποιοί είμαστε


Μέσα από τη σελίδα αυτή θα προσπαθήσουμε να ενημερώνουμε άμεσα για τις συνατήσεις, τις αποφάσεις και τις δραστηριότητες της Ομάδας. Η Oμάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΚΑ) λειτουργεί καθαρά με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, όλα τα μέλη είναι ισότιμα και φυσικά ο κάθε συνάδελφος που είναι μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων και θέλει να αναφέρει κάποιο πρόβλημα, να προσφέρει και να συμβάλλει στη προσπάθεια αυτή με τις ιδέες, τις προτάσεις και τη παρουσία του είναι πάντα ευπρόσδεκτος.


Κοινωνικές ομάδες, σωματεία, πρωτοβουλίες πολιτών και εργαζομένων που δραστηριοποιούνται μέσα από παρόμοιες δράσεις μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω
αυτής της σελίδας στο email : okasett@yahoo.gr.


Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012



Ενημέρωση 15-03-2012


Συνάδελφοι, 
Ακολουθεί η 1η επίσημη ανακοίνωση της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης.


1η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συνάδελφοι - Συναδέλφισσες,

Με την ανακοίνωση αυτή θα θέλαμε πρώτα απ' όλα να συστηθούμε και να κάνουμε μια σύντομη αναφορά στο ποιοι είμαστε και τι κάνουμε.

Όπως ίσως θα έχετε δει και στο blog (www.oka-sett.blogspot.com) που δημιουργήσαμε, η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΚΑ)  συγκροτήθηκε μετά από δημόσιο κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και στην ουσία αποτελεί μια αυτοοργανωμένη πρωτοβουλία εθελοντικής συμμετοχής κοινωνικά ευαισθητοποιημένων συναδέλφων που επιθυμούν να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς οποιονδήποτε  έχει ανάγκη άμεσης κοινωνικής υποστήριξης.

Σε μια κοινωνία που τον τελευταίο καιρό εμφανίζει έντονα χαρακτηριστικά ανθρωπιστικής κρίσης, όπου χιλιάδες συμπολίτες μας βγαίνουν κάθε μήνα στην ανεργία, με εκατοντάδες οικογένειες να αδυνατούν πλέον να προμηθευτούν ακόμα και τα βασικά είδη διατροφής λόγω των διαρκώς μειούμενων μισθών και συντάξεων και με το κοινωνικό κράτος και τις δομές κοινωνικής πρόνοιας να ισοπεδώνονται στο όνομα μιας κρίσης που δεν δημιουργήσαμε,  η ανάγκη να στηριχθούν οι συνεχώς αυξανόμενες σε αριθμό ευάλωτες κοινωνικές ομάδες γίνεται επιτακτική.

Έτσι λοιπόν, μακριά από κομματικές ταμπέλες και κάθε λογής τέτοιου είδους σκοπιμότητες, πρώτα απ' όλα ως κοινωνικά ενεργοί πολίτες και εργαζόμενοι, συναντηθήκαμε και συγκροτήσαμε την ΟΚΑ με σκοπό να βοηθήσουμε κι εμείς, στο βαθμό που μπορούμε, στο δύσκολο αγώνα που δίνουν καθημερινά Οργανώσεις, πρωτοβουλίες πολιτών, ομάδες αλλά και απλοί άνθρωποι ενάντια στη φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία και τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Να γνωριστούμε μεταξύ μας και να δείξουμε πως δεν είμαστε αδιάφοροι σε αυτό που συμβαίνει γύρω μας. Να εξωτερικεύσουμε και να εκφράσουμε στην πράξη την κοινωνική μας ευαισθησία, την αλληλεγγύη μας προς το διπλανό μας βοηθώντας τον να σταθεί όρθιος όταν έχει πέσει κάτω οικονομικά, κοινωνικά και ψυχολογικά, γιατί κανείς δεν πρέπει να αισθάνεται μόνος όταν η «κρίση» θα του χτυπήσει την πόρτα.

Στα πλαίσια αυτά οργανώνουμε τη δράση μας με τη συλλογή τροφίμων, φαρμάκων, ρουχισμού, εξοπλισμού, τη φυσική μας παρουσία ή ότι άλλο κρίνουμε απαραίτητο κάθε φορά ενισχύοντας με διάφορους τρόπους οργανώσεις,  σωματεία, ομάδες και πρωτοβουλίες πολιτών που προσφέρουν κοινωνικό-ανθρωπιστικό έργο ή ερχόμενοι σε άμεση επαφή με ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη. 

Η Oμάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΚΑ) λειτουργεί καθαρά με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, είναι αυτοοργανωμένη, όλα τα μέλη είναι ισότιμα και φυσικά κάθε συνάδελφος που θέλει να προσφέρει και να συμβάλλει στην προσπάθεια αυτή με τις ιδέες, τις προτάσεις και τη φυσική παρουσία του είναι πάντα ευπρόσδεκτος. Όλες οι προτάσεις-ιδέες ακούγονται και συζητιούνται από τα μέλη της Ομάδας που παρευρίσκονται στις συναντήσεις όπου και λαμβάνονται οι αποφάσεις.  

Στην προηγούμενη συνάντηση της ΟΚΑ ψηφίστηκε ομόφωνα απ' όλους τους συναδέλφους που παραβρέθηκαν η δημιουργία μιας τετραμελούς Συντονιστικής Ομάδας, ρόλος της οποίας είναι ο συντονισμός των δράσεων που θα αποφασίζονται συλλογικά, η επικοινωνία με τους συναδέλφους και το Σύλλογο Εργαζομένων Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και η ενημέρωση όλων όσων συμμετέχουν για τις συζητήσεις που γίνονται και τις αποφάσεις που λαμβάνονται.
Επίσης, θα συλλέγει προτάσεις και ιδέες και θα μεριμνά ώστε στις συναντήσεις της ΟΚΑ να ακούγονται όλες οι απόψεις και να δίδεται βήμα λόγου σε όλα ανεξαιρέτως τα μέλη που θέλουν να τοποθετηθούν χωρίς διακρίσεις. 

Αυτό που θα θέλαμε είναι η ενεργή συμμετοχή όλων όσων το επιθυμούν στις δράσεις που αποφασίζουμε. Δεν ενδιαφέρει την ΟΚΑ ούτε η δημοσιότητα, ούτε η προβολή. Θεωρούμε πιο σημαντική την επικοινωνία μεταξύ μας, την άμεση επαφή, την ανταλλαγή ιδεών, απόψεων και προτάσεων και φυσικά τη συμμετοχή στις δράσεις και τις συναντήσεις με τη φυσική μας παρουσία, στο βαθμό βεβαίως που αυτό είναι εφικτό για τον καθένα.

Στα πλαίσια αυτά συνάδελφοι - συναδέλφισσες, ελπίζουμε να ανταποκριθείτε στις δράσεις (θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση) που αποφασίσαμε ως Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Συλλόγου Εργαζομένων, ο καθένας όπως και όσο μπορεί.


Η Συντονιστική Ομάδα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου