Τι και ποιοί είμαστε


Μέσα από τη σελίδα αυτή θα προσπαθήσουμε να ενημερώνουμε άμεσα για τις συνατήσεις, τις αποφάσεις και τις δραστηριότητες της Ομάδας. Η Oμάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΚΑ) λειτουργεί καθαρά με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, όλα τα μέλη είναι ισότιμα και φυσικά ο κάθε συνάδελφος που είναι μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων και θέλει να αναφέρει κάποιο πρόβλημα, να προσφέρει και να συμβάλλει στη προσπάθεια αυτή με τις ιδέες, τις προτάσεις και τη παρουσία του είναι πάντα ευπρόσδεκτος.


Κοινωνικές ομάδες, σωματεία, πρωτοβουλίες πολιτών και εργαζομένων που δραστηριοποιούνται μέσα από παρόμοιες δράσεις μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω
αυτής της σελίδας στο email : okasett@yahoo.gr.


Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012


Ενημέρωση 05-03-2012

Μετά τη 1η συνάντηση γνωριμίας των συναδέλφων που είχαν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων για τη δημιουργία της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΚΑ) τη προηγούμενη Πέμπτη, ακολούθησε σήμερα Δευτέρα 5-3-2012 η 2η συνάντηση της ομάδας στην οποία προστέθηκαν ακόμα 3 συνάδελφοι.

Σε συνέχεια των όσων είχαμε συζητήσει στη πρώτη συνάντηση και μετά απο τη σύμφωνη γνώμη όλων όσων παραβρέθηκαν σήμερα αποφασίστηκαν :

1.  Η δημιουργία Συντονιστικής Ομάδας (ΣΟ)αποτελούμενης απο 4 άτομα. Η Συντονιστική Ομάδα δεν έχει καμία εξουσία στη λήψη αποφάσεων  και σκοπός της είναι ο συντονισμός των δράσεων που θα αποφασίζονται συλλογικά, η επικοινωνία με τους συναδέφλους και η ενημέρωση όλων όσων συμμετέχουν για τις συζητήσεις και τις αποφάσεις που λαμβάνονται. Η Συντονιστική Ομάδα θα είναι επίσης υπεύθυνη για την επικοινωνία με το Σύλλογο Εργαζομένων, θα συλλέγει προτάσεις και ιδέες και θα μεριμνά ώστε στις συναντήσεις της ΟΚΑ να ακούγονται όλες οι απόψεις και να δίδεται βήμα λόγου σε όλα ανεξαιρέτως τα μέλη ισότιμα.

2. Μετά απο συζήτηση κατατέθηκαν από τους συναδέλφους συνολικά 3 προτάσεις τις οποίες η ΟΚΑ αποφάσησε ομόφωνα να διερευνήσει ως πιθανές δράσεις αλληλεγγύης. Αυτές αφορούν :

α. Την πρωτοβουλία "αυτοδιαχειριζόμενου αγρού" στο Ελληνικό. Πρόκειτε για μια προσπάθεια κατοίκων και ευαισθητοποιημένων πολιτών για τη καλλιέργια προϊόντων στη περιοχή του Ελληνικού και τη δωρεάν διανομή τους σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες. Το site της πρωτοβουλίας είναι : http://agroselliniko.blogspot.com. 4 συνάδελφοι θα επισκεφθούν τη πρωτοβουλία για να συλλέξουν πληροφορίες για τη δράση της και να ενημέρωσουν την Ομάδα.

β. "Γιατροί του κόσμου". Οι Γιατροί του Κόσμου (http://www.mdmgreece.gr/)  είναι μια
Μη κυβερνητική, ανεξάρτηση διεθνής ανθρωπιστική Οργάνωση που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό προσφέροντας ιατρική φροντίδα σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.  3 συνάδελφοι θα επισκεφθούν τους "Γιατρούς του Κόσμου" προκειμένου να δούμε τις ανάγκες τους κι αν μπορούμε να βοηθήσουμε.

γ. "Κοινωνικός χώρος υγείας" Λαϊκής Συνέλευσης πολιτών Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου (http://pikpa.squat.gr/) . Πρόκειται για μια πρωτοβουλία των πολιτών της τοπικής κοινωνίας οι οποίοι έχουν δημιουργήσει έναν χώρο κοινωνικό υγείας τον οποίο μπορεί  οποισδήποτε συμπολίτης μας να επισκεφθεί δωρεάν και να συζητήσει το πρόβλημά του με τους γιατρούς και τα μέλη της πρωτοβουλίας.  2 συνάδελφοι μας θα επισκεφθούν την Λαική Συνέλευση τη Τετάρτη 7.30 το απόγευμα για να ενημερωθούν και ακολούθως να ενημερώσουν την ΟΚΑ στην επόμενη συνάντηση.

Η επόμενη συνάντηση της ΟΚΑ κανονίστηκε για τη Δευτέρα 12-03-2012 στις 15.30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου