Τι και ποιοί είμαστε


Μέσα από τη σελίδα αυτή θα προσπαθήσουμε να ενημερώνουμε άμεσα για τις συνατήσεις, τις αποφάσεις και τις δραστηριότητες της Ομάδας. Η Oμάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΚΑ) λειτουργεί καθαρά με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, όλα τα μέλη είναι ισότιμα και φυσικά ο κάθε συνάδελφος που είναι μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων και θέλει να αναφέρει κάποιο πρόβλημα, να προσφέρει και να συμβάλλει στη προσπάθεια αυτή με τις ιδέες, τις προτάσεις και τη παρουσία του είναι πάντα ευπρόσδεκτος.


Κοινωνικές ομάδες, σωματεία, πρωτοβουλίες πολιτών και εργαζομένων που δραστηριοποιούνται μέσα από παρόμοιες δράσεις μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω
αυτής της σελίδας στο email : okasett@yahoo.gr.


Παρασκευή 6 Απριλίου 2012


 Ενημέρωση 06-04-2012

Παραθέτουμε την 3η ανακοίνωση της ΟΚΑ. Ευχαριστούμε όλους τους εργαζόμενους συναδέλφους μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και όλους εκείνους που βοήθησαν στη προσπάθεια μας. Χάρη στην ευαισθητοποιηση όλων μας καταφέραμε να ολοκληρώσουμε με μεγάλη επιτύχια και σε σύντομο χρονικό διάστημα τις δύο πρώτες δράσεις μας. 


3η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι

Όπως είχαμε ανακοινώσει, οι δύο πρώτες δράσεις της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Συλλογή τροφίμων για την Οργάνωση «Γιατροί του Κόσμου» και συλλογή χρημάτων για την υλικοτεχνική ενίσχυση με ιατρικό εξοπλισμό του «Κοινωνικού Χώρου Υγείας» της Λαϊκής Συνέλευσης κατοίκων Πετραλώνων-Κουκακίου-Θησείου), ολοκληρώθηκαν ως προς τη χρονική τους διάρκεια χθες, Πέμπτη 05-04-2012.

Χάρη στη δική σας συνδρομή καταφέραμε να συγκεντρώσουμε έναν μεγάλο αριθμό τροφίμων αλλά και να υπερκαλύψουμε το ποσό για τη 2η δράση μας.

Θα θέλαμε λοιπόν, πάνω απ' όλα, να ευχαριστήσουμε θερμά όλους εσάς που σταθήκατε αρωγοί στη προσπάθεια μας: Τους συναδέλφους που κατέθεσαν μεμονωμένα ένα μικρό χρηματικό ποσό ή φέρανε λίγα τρόφιμα, τις υπηρεσιακές μονάδες στα κεντρικά κτίρια που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά μας, τα καταστήματα Αθήνας και Επαρχίας για τη μαζική συμμετοχή τους, -μερικά εκ των οποίων με ιδιαίτερο ζήλο και προθυμία παρά το μακρινό της απόστασης-, όλους όσους βοήθησαν μέχρι στιγμής με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στις δράσεις μας.

Είναι ιδιαιτέρως ενθαρρυντικό το γεγονός ότι μόλις μέσα σε 1 μήνα από τη δημιουργία της ΟΚΑ, αποδείξαμε όλοι μαζί ότι, παρά τις δυσκολίες της εποχής, δεν παραμένουμε αδιάφοροι ούτε απαθείς στη διάλυση του κοινωνικού ιστού αλλά κινητοποιούμαστε, στεκόμαστε αλληλέγγυοι προς όλους αυτούς που έχουν άμεση ανάγκη τη βοήθειά μας και στηρίζουμε πρωτοβουλίες πολιτών, κατοίκων και οργανώσεων, ευρισκόμενοι στο πλευρό εκείνων που δίνουν κάθε μέρα τη μάχη ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό και τη φτώχεια.

Είναι άλλωστε προφανές πως χωρίς τη δική σας συμμετοχή και συνεισφορά, δεν θα είχαμε καταφέρει τίποτα. Η επιτυχία λοιπόν των δράσεων είναι πρωτίστως συλλογική, είναι επιτυχία όλων μας.

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε το Σύλλογο Εργαζομένων ΤΤ για την υλικοτεχνική βοήθεια που προσέφερε όταν τη ζητήσαμε αλλά και για το χώρο που μας διέθεσε (και διαθέτει) για τη συλλογή των τροφίμων και τις συνεδριάσεις μας καθώς και την Εθελοντική Ομάδα Αιμοδοσίας των Εργαζομένων του ΤΤ για τη συμμετοχή και τη πρόσκληση των συναδέλφων για συνεισφορά στη δράση της συλλογής τροφίμων. 

Στα πλαίσια λοιπόν της χρονικής ολοκλήρωσης των δράσεων "1" και "2" σας  ενημερώνουμε ότι χθες Πέμπτη 05-04-2012, στα πλαίσια της 1ης δράσης μας, παραδώσαμε  στην Οργάνωση "Γιατροί του Κόσμου", το σύνολο σχεδόν των τροφίμων που μας στείλατε.


Πιο συγκεκριμένα και μετά την καταγραφή που κάναμε παραδώσαμε περισσότερα από:
·         320 κουτιά συμπυκνωμένου γάλατος
·         200 συσκευασίες  ρυζιού
·         80 συσκευασίες ζυμαρικών
·         90 συσκευασίες Ζάχαρης
·         200 συσκευασίες από όσπρια (φασόλια, φακές, κλπ)
·         55 μπουκάλια λάδι
·         140 συσκευασίες παιδικών τροφών σε σκόνη
·         και ένα μικρότερο αριθμό λοιπών προϊόντων όπως αλεύρι, κονσέρβες, ντοματοπολτό, αλάτι κλπ)


Σε ότι αφορά στη δράση "2" (ενίσχυση κοινωνικού χώρου υγείας), όπως ήδη αναφέρθηκε το ποσό υπερκαλύφθηκε κι έτσι από σήμερα Παρασκευή 06-04-2012 σταματάμε τη συλλογή χρημάτων για τη δράση αυτή και για το λόγο αυτό παρακαλούμε όλους να μη στέλνετε άλλα χρήματα  στο λογαριασμό.

Με το ποσό που μαζεύτηκε (μέχρι σήμερα το πρωί 1.762€) θα ενισχύσουμε  τον «Κοινωνικό χώρο Υγείας» με ένα οξύμετρο, ένα σακχαρόμετρο με μετρητικές ταινίες και έναν μικρό φορητό καρδιογράφο, συνολικής αξίας 1.495€. Όλα τα παραστατικά θα δημοσιοποιηθούν στις ιστοσελίδες μας στο διαδίκτυο και θα αποσταλούν στο Σύλλογο Εργαζομένων.  


Οι δράσεις «3» και «4» παραμένουν ανοιχτές καθώς αποτελούν δράσεις εθελοντικής συμμετοχής και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για την εξέλιξη τους.


Αφού σας ευχαριστήσουμε ξανά για τη συμβολή σας, ευχόμαστε σε όλους Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.



Η Συντονιστική Ομάδα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου