Τι και ποιοί είμαστε


Μέσα από τη σελίδα αυτή θα προσπαθήσουμε να ενημερώνουμε άμεσα για τις συνατήσεις, τις αποφάσεις και τις δραστηριότητες της Ομάδας. Η Oμάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΚΑ) λειτουργεί καθαρά με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, όλα τα μέλη είναι ισότιμα και φυσικά ο κάθε συνάδελφος που είναι μέλος του Συλλόγου Εργαζομένων και θέλει να αναφέρει κάποιο πρόβλημα, να προσφέρει και να συμβάλλει στη προσπάθεια αυτή με τις ιδέες, τις προτάσεις και τη παρουσία του είναι πάντα ευπρόσδεκτος.


Κοινωνικές ομάδες, σωματεία, πρωτοβουλίες πολιτών και εργαζομένων που δραστηριοποιούνται μέσα από παρόμοιες δράσεις μπορούν επίσης να επικοινωνήσουν μαζί μας μέσω
αυτής της σελίδας στο email : okasett@yahoo.gr.


Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012




Εκ μέρους της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΚΑ) του Συλλόγου Εργαζομένων ΤΤ και αφού ευχαριστήσουμε ξανά όλους για τη μέχρι τώρα συμβολή σας, κοινοποιούμε τη τελευταία ανακοίνωση της Ομάδας μας προς ενημέρωση όλων των συναδέλφων και σας καλούμε να στηρίξετε τη προσπάθειά μας.

 ΟΜΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ

Αγαπητοί Συνάδελφοι-ισσες, Φίλοι-ες

H Ομάδα Κοινων
ικής Αλληλεγγύης Εργαζομένων Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μετά τη μεγάλη ανταπόκριση όλων σας στις προηγούμενες πρωτοβουλίες μας, σας καλεί να συμμετάσχετε στις νέες δράσεις που αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε. Πιο συγκεκριμένα, στην τελευταία συνεδρίασή μας, αποφασίσαμε ομόφωνα :



Α) Να σας καλέσουμε όλους να βοηθήσετε στη συγκέντρωση και αποστολή βιβλίων προς το σωφρονιστικό κατάστημα ενηλίκων του Αγίου Στεφάνου στην Πάτρα, με σκοπό να συμβάλλουμε στη δημιουργία δανειστικής βιβλιοθήκης για τους κρατούμενους, οι οποίοι απ΄όσο διερευνήσαμε το θέμα, έχουν πολύ περιορισμένη πρόσβαση σε βιβλία. Μαζεύουμε λοιπόν βιβλία που έχουμε στο σπίτι τα οποία δεν τα χρειαζόμαστε ή όποιος θέλει αγοράζει ένα καινούργιο. Τα προσφερόμενα βιβλία μπορούν να είναι ποικίλου περιεχομένου, αλλά θα πρέπει να επιδείξουμε δέουσα προσοχή σχετικά με τη θεματολογία (πχ. είναι καλό να αποφευχθούν βιβλία που αφορούν εγκλήματα, όπλα, ναρκωτικά κλπ.). Το χρονικό διάστημα συλλογής είναι από 01/10/2012 έως και 18/10/2012.



Β) Να σας καλέσουμε όλους να συμβάλλετε στην προσπάθεια μας να στηρίξουμε τη λειτουργία του Ξενώνα προστασίας άγαμων μητέρων ‘Το σπίτι της Μαρίας’ στη Θεσσαλονίκη. Ο ξενώνας λειτουργεί από το 1984 στη Θέρμη Θεσσαλονίκης από τον ιερέα Πλευράκη Κωνσταντίνο και τη σύζυγό του Στέλλα –ως ατομική πρωτοβουλία και ανεξάρτητα από την επίσημη εκκλησία- όπου εδώ και 28 έτη, οι δυο τους, προσφέρουν σε άγαμες ή κακοποιημένες εγκυμονούσες κοπέλες και μητέρες δωρεάν στέγη, τροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ψυχολογική υποστήριξη. Ο ξενώνας κινδυνεύει με κλείσιμο καθώς τα έξοδά του καλύπτονται αποκλειστικά από την οικονομική ενίσχυση φίλων και συνδρομητών και δυστυχώς εξαιτίας της σημερινής οικονομικής κατάστασης οι προσφορές δεν επαρκούν. Αυτήν τη στιγμή φιλοξενούνται 5 μητέρες με τα νεογέννητα μωρά τους και 2 εγκυμονούσες κοπέλες. Μία σημαντική ανάγκη είναι η κάλυψη του πετρελαίου θέρμανσης του ξενώνα, γι’ αυτό μπορούμε να ξεκινήσουμε συλλέγοντας κάποιο ποσό για το σκοπό αυτό. Όποιος συνάδελφος θέλει και μπορεί να βοηθήσει, μπορεί να ενισχύσει οικονομικά με οποιοδήποτε ποσό το λογαριασμό που μας έχει ανοίξει ο ΣΕΤΤ ειδικά για την ΟΚΑ (89586582-3) γράφοντας, εάν επιθυμεί, ονοματεπώνυμο και αιτιολογία κατάθεσης κι εμείς με το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα αγοράσουμε πετρέλαιο αντίστοιχης αξίας με όλα τα σχετικά παραστατικά.


Μας ενημέρωσαν επίσης ότι έχουν άμεση ανάγκη σε:


· Βρεφικό γάλα σε σκόνη Aptamil Νο 1


· Βρεφικές πάνες Νο 2 & Νο 4


Περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τον ξενώνα: Τηλ.(2310) 461145, 462744 /


Σημεία συλλογής – αποστολής των βιβλίων αλλά και των παιδικών ειδών για τον ξενώνα είναι τα γραφεία του ΣΕΤΤ (Πεσμαζόγλου 2-6, 5ος όροφος, καθημερινές 09:00-15:00) για την Αθήνα και τα Καταστήματα Αγίας Παρασκευής (Σταυρούλα Μορφάκη), Κυψέλης (Θοδωρής Κοτσιάς), Άνω Γλυφάδας (Αθηνά Κατσάνη), Δάφνης (Κιάμος Δημήτρης) και Καλλιθέας (Γιάννης Νιωτάκης) (από 01/10/2012 έως και 18/10/2012).


Για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία ή δυσκολία στην αποστολή των βιβλίων ή των άλλων ειδών μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τα μέλη των Συντονιστικών Ομάδων Αθήνας ή Θ
εσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου